banner

Hondenrassen

Navigatie
   Woefkesranch
 
Français English Deutsch

Betaling - Reservatie


 

Bezoek ons!
Visitez nous!
Come visit us!
Besuchen sie uns!
 

Print Friendly and PDF

Chihuahua standaard

chihuahua standaard

Algemeen beeld van de chihuahua:

piepklein hondje. Hun uiterlijke verschijning verschilt sterk per variëtiet. Haarloze chihuahua's lijken nog veel kleiner te zijn.

Kop:

is rond en mooi. De grootte moet in overeenstemming met de rest van hun lichaam, zoniet voldoet de chihuahua niet aan de standaard. Vlakke wangen, duidelijke stop.

Ogen:

zijn glanzend, rond met een levendige uitstraling. Te uitpuilende of te ver uit elkaar geplaatste ogen duiden op verbastering.

Oren:

zijn zeer groot en uitgestaand. Ze worden steeds rechtstandig gedragen als hij alert is. In rust zijn ze zijdelings uitstaand in een hoek van 45°

Bek:

chihuahua's hebben een korte, enigszins spitse snuit. Bij voorkeur met een diepzwarte neus. Afhankelijk van de vachtkleur zijn andere kleuren toegestaan. Middelmatig grote kaken. Klein gebit en de onderkaak mag vooruitspringen. Het gebit mag in geen geval zichtbaar zijn.

Hals:

is rond, goed propotioneerd, niet te fors. De hals vormt tot aan de schoft een sierlijke lijn.

Romp:

zeer compact, meer lang dan hoog, niet te stevig. Zijn evenredig gebouwde lichaam maakt hem zo levendig en elegant.

Poten:

chihuhua's hebben rechte, middelmatig hoge voorpoten; enigszins korte, gebogen poten zijn toegestaan. Hun achterhand moet gespierd zijn en het dier moet lopend, in draf en rennend een lichtvoetige indruk maken.

Voeten:

zijn klein. De tenen staan goed uit elkaar. Ze hebben ronde voetzolen met tamelijk smalle kootjes. De nagels zijn lang en gekormd.

Staart:

is middelmatig lang. Wordt over de rug gekruld of licht zijwaarts gedragen. De staart moet qua kleur passen bij de vacht op de rest van het lichaam. Een haarloze staart is toegestaan.

Vacht:

is langharig of kortharig.

Kleur:

favoriete kleuren zijn reebruin, kastanjebruin, chocoladebruin, wit en crème, zilverig reekleurig, zilvergrijs, zwart en reebruin, zwart.

Informatie over chihuahua's

 

 

 


© 2000 Woefkesranch, Slameuterstraat 29, 2850 Peulis (Putte) - (+32)015/75.59.42 - info@woefkesranch.be - Disclaimer - Sitemap - Links